غذا چی بخوریممجله

غذاهای یزد

یزد شهر بادگیرهای ایران و از شهرهای مرکزی کشور که دارای آب و هوای گرم و خشکی می باشد، یزد دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان که گردشگران زیادی سالانه از آن دیدن می نمایند، این شهر تاریخی علاوه بر جاذبه های طبیعی و تاریخی دارای جاذبه های تفریحی نظیر تفریحات رستوران گردی و خوردن غذاهای یزدی می باشد، در این مقاله به معرفی غذاهای یزد می پردازیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

غذاهای رسمی یزد,غذاهای سنتی یزد,غذاهای معروف یزد

خورش به آلو یزد

خورش به آلو از غذاهای سنتی یزد که از موادی نظیر آلو و به، گوشت خورشتی، آلو خورشتی، پیاز، لپه، رب گوجه‌ فرنگی، زعفران، نمک، فلفل و زرد چوبه تهیه می شود، خورش به آلو دارای طعم ملس و خوشمزه ای دارد که بسیار مورد علاقه مردم یزد می باشد، برای تهیه این غذا در ابتدا پیازهای خرد شده با روغن تف داده و کم کم ادویه ها را اضافه کرده و در مرحله آخر لپه و رب گوجه را اضافه کرده و با مقدار آب می گذاریم تا خورش جا بیفتد و در آخر گوشت نیم پز و آلوهای پوست کنده شده و را تف داده و با همراه شکر و زعفران به خورش اضافه می کنیم، این خورش خوشمزه و ملس را به همراه زرشک پلو سرو می کنند.

غذاهای یزدی,غذاهای رسمی یزد,غذاهای سنتی یزد

خورش کدو سرکه شیره یزد

خورش کدو سرکه شیره از غذاهای رسمی یزد که بیشتر در میهمانی ها طبخ و نوش جان می کنند، خورش کدو سرکه شیره از موادی نظیر پیاز، زرد چوبه، گوشت ماهیچه یا مغز ران گوسفند با استخوان، کدو سبز، سرکه انگور، شکر، نمک و فلفل سیاه تهیه می شود، در ابتدا پیاز را با کمی روغن تف داده و زرد چوبه و فلفل و گوشت خردشده را اضافه کرده و بعد از اینکه خورش جا افتاد، نمک، سرکه انگور و شکر و کدو سبزهای سرخ شده را به آن اضافه کرده و می گذاریم خورش جا بیفتد و در آخر نوش جان کنید.

غذاهای رسمی یزد,غذاهای سنتی یزد,غذاهای معروف یزد

فسنجان یزدی یا منتیجه یزد

فسنجان یزدی یا منتیجه از ترکیب  گوشت قرمز یا سفید، بادام، چغندر، به، سیب یا آلو، برگه زردآلو یا آلوچه تازه، رب انار، پیازداغ، هل ساییده، نمک، فلفل، زرد چوبه و گردو تهیه شده است، فسنجان یزدی از خوشمزه ترین غذاهای یزد که بسیار پرطرفدار می باشد. ابتدا پیاز و گوشت را تف داده و گردوهای خورد شده و بادام، چغندر، به، سیب یا آلو، برگه زردآلو، هل را به آن اضافه کرده و می گذاریم تا پخته شود و در انتها بعد از پخت رب انار را به آن اضافه می کنیم، این غذای خوشمزه دارای طعم ملسی می باشد که طعم آن به ذائقه شما بستگی دارد، جالب است بدانید به دلیل وجود گردو و رب انار در این خورش ویتامین‌ های A و B و C زیاد در آن وجود دارد و می توان گفت این خورش خواص درمانی زیادی نظیر: سودا زدای بسیار قوی، و تقویت حافظه و اعصاب تقویت‌ بدن، ضد افسردگی و سردرد دارد.

غذاهای رسمی یزد,غذاهای سنتی یزد,غذاهای معروف یزد

آش کدو حلوایی یزد

از دیگر غذاهای یزد می توان به آش کدو حلوایی اشاره کرد، مواد لازم برای این غذا کدو حلوایی خرد شده، لوبیا قرمز، ماش، برنج، پیازداغ، نمک، فلفل و دارچین به میزان لازم می باشد، برا پخت آش کدو حلوایی حتما لوبیا و ماش را از شب قبل خیس کرده و بعد برنج را با دو پیمانه آب و مقداری نمک می گذاریم بر روی حرارت گذاشته و بعد کدو حلوایی پوست گرفته شده را به برنج اضافه می کنیم و در ادامه لوبیا، ماش پخته و پیازداغ و دارچین را اضافه کرده و می گذاریم جا بیفتد، آش کدو حلوایی را بیشتر در فصل سرد زمستان طبخ می کنند و در بیشتر مناطق ایران نیز مانند اصفهان، گیلان و قم نیز این غذا طبخ می شود.

غذاهای رسمی یزد,غذاهای سنتی یزد,غذاهای معروف یزد

قیمه نخود یزد

از دیگر غذاهای سنتی یزد و از خورش های اصیل این شهر می توان به قیمه نخود اشاره کرد، این قیمه شبیه قیمه های سنتی ایران می باشد با این تفاوت که در قیمه یزدی به جای لپه از نخود دو تکه استفاده می شود. برای تهیه این غذا از موادی مانند گوشت قرمز، پیاز خردشده، لیموعمانی، سیب زمینی، دارچین، هل و زرد چوبه استفاده می شود، قیمه نخود از غذاهای مورد علاقه یزدی ها که  در طبخ این خورش به جای لپه از نخود شده استفاده می شود و مواد دیگری نظیر: از مواد تشکیل شده این خورش خوشمزه و معروف می باشد. همچنین شما می توانید بسته به سلیقه و ذائقه یتان رب گوجه نیز به خورش اضافه کنید. این غذای محبوب را می توانید در رستوران های یزد سفارش داده و نوش جان کنید.

غذاهای رسمی یزد,غذاهای سنتی یزد,غذاهای معروف یزد

خورش سیب یزد

خورش سیب از دیگر غذاهای معروف یزد که از موادی نظیر: مرغ یا گوشت، سیب، لپه پخته، آلو بخارا، پیاز، زنجبیل تازه، دارچین، زعفران دم‌ کرده تهیه می شود، در طرز تهیه این خورش خوشمزه در ابتدا پیاز خرد شده را در روغن تف داده و بعد تکه‌ های مرغ، زنجبیل تازه رنده شده و زعفران دم ‌کرده را با هم اضافه می کنیم و بعد لپه، دارچین و آلو و در انتها نیز سیب ها را اضافه کرده و می گذاریم تا خورش خوشمزه ما جا بیفتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا