از معروف ترین و قدیمی ترین بنادر معروف ایران بندر لنگه در استان هرمزگان می باشد که از مهم ترین بنادر ایران شناخته می شود. بندر لنگه از زمان های قدیم تا به الان جزء زیبا ترین بنادر شناخته شده معرفی می شود. ذر زمان های قدیم این بندر یکی از مهم ترین اقلام برای تمامی تاجران ثروتمند بوده است که در زمان های قدیم به بندر مروارید شهرت داشت. ثروتمندان در آن زمان ها یکی از منابع اصلی درآمد خود را از صید مروارید به دست می آوردند. بندر لنگه یکی از زیباترین عجایب جنوب ایران است که در ادامه ی این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
آب و هوای بندر لنگه
در قسمت های مختلف ایران پوشش گیاهی جانوری متعددی دیده می شود این تنوع بستگی به آب و هوا و فصل دارد، اما به طور کلی بندر لنگه دارای آب و هوای گرم و مرطوبی می باشد زیرا در نزدیکی راس السرطان قرار دارد به همین خاطر است که هر فردی به این مکاتن دیدنی برود آب و هوای استوایی را تجربه می کند. اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم، هر چه از ساحل خلیج فارس به سمت خشکی برویم از رطوبت هوا بیشتر کاسته می شود اما این آب و هوا در قسمت شمالی شهرستان گرم و خشک است. بهترین زمان سفر به تاین بندر، اواسط آبان تا اواخر اسفند می باشد.
پوشش گیاهی بندر لنگه
این منطقه دارای پوشش گیاهی همچون: درختان بومی کنار، نخل، سمر، سلم و درختان صد ساله جمبو می باشد. گیاهان در این منطقه در برابر کم آبی و شوری آب بسیار مقاوم هستند. درختان صد ساله این منطقه مانند جمبو حدود 100 سال عمر می کند، این درخت در حدود 300 سال پیش به ایران آورده شد، قد طول این درخت به 14 متر می رسد، درختان جمبو دارای میوه ای به نام جم می باشد که خواص دارویی فراوانی دارد، همچنین از چوب این درخت ارزش زیادی دارد و از کاربردهای فراوانی برخوردار است.
پوشش جانوری بندرلنگه
شما می توانید اولین تجربه ی سفر خود را در بندر زیبا و منحصر به فرد بندر لنگه بگذرانید تا هم از پوشش گیاهی و هم جانوری این جاذبه ی دیدنی لذت ببرید. جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیار زیادی که در ادامه برایتان معرفی خواهیم کرد. بندر ساحلی لنگه دارای پوشش جانوری زیادی از انواع پرندگان همچون پرستوی دریایی، مرغ دریایی و حواصیل می باشد. همچنین پرندگان دیگری همچون تیهو، کبک، عقاب ماهیگیر، هوبره، بالابان، چکچک، دلیجه و شاهین و انواع ماهی ها و لاکپشت در این منطقه وجود دارد که زیستگاه آنها می باشد.
عمارت فکری بندر لنگه
یکی از بناهای تاریخی و قدیمی در بندر لنگه که دارای معماری بی نظیر و منحصربفردی می باشد، عمارت فکری است. عمارت فکری مربوط به دور قاجار و متعلق یه یکی از تاجران ثروتمند بنام عبدالواحد فکری می باشد، و در محله ی رودباری ها در نزدیکی ساحل قرار دارد. وی این خانه را برای سکونت و تجارت خود توسط معمار معروف بندر لنگه بنام استاد محی الدین ساخته شد. این بنا با مصالحی همچون: گچ و ساروج و سنگ ساخته شده است که در برابر طوفان و سیل بسیار مقاوم هستند. سقف این بنا از تیرهای چوبی و حصیرهایی از جنس برگ درخت خرما و نی و کاهگل ساخته شده است. این عمارت تاریخی زیبا در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه به عنوان موزه مردم شناسی در بندر لنگه کاربری دارد.
قلعه لشتان
یکی از جاذبه های تاریخی بندر لنگه، قلعه ی لشتان می باشد قلعه لشتان از دیگر آثار تاریخی شهر بندر لنگه است. این قلعه در ارتفاعات شاهین کوه قرار دارد. وسعت قلعه لشتان حدود ۱۵ هکتار است. درباره قدمت این قلعه اطلاعات دقیقی در دست نیست اما طبق کشفیات و آثار به دست آمده در این منطقه می توان قدمت آن را سال 904 هجری قمری و یا در زمان حضور پرتغالی ها در جنوب کشور و یا دوره هخامنشیان نسبت داد. این قلعه در 6 کیلومتری بندرلنگه قرار گرفته است و دارای 85 بنای مسکونی متعدد، چندین قبرستان، ۷۸ برکه کوچک و بزرگ، آب انبارها و… می باشد. ارتفاع این قلعه از زمین های اطراف 100 منر می باشد و شامل دیوارهایی با چندین برج مراقبت می باشد. این قلعه همچینین بمام قلعو نیز در بیت مردم محلی معروف می باشد. قلعه لشتان در سال ۱۳۸۵ در سازمان میراث فرهنگی هرمزگان بهعنوان میراث تاریخی شهر بندر لنگه به ثبت ملی رسیده است.
جزیره شیدور
جزیره شیدور یکی از دیدنی ترین جاذبه های بندر لنگه است، این جزیره در فاصله 1.5 کیلوماری از بندر لنگه قرار دارد، جزیره شیدور دارای مساحتی حدود ۹۸ هکتار و طولی حدود ۱.۷۰۰ متر و عرض ۸۰۰ متر می باشد. این جزیره خالی از سکنه است و جزو مناطق حفاظت شده جنوب کشور از سال 1366 محسوب می شود. این جزیره یکی از زیستگاه های گونه های جانوران وحشی مهاجر می باشد، همچنین لاکپشت های دریایی اقیانوس هند می باشد. از دیگر جانورانی که در این جزیره زندگی می کنند، پرندگانی از جمله عقاب دریایی دم سفید، کاکایی صورتی، پرستو دریایی بدصدا و پشت دودی، پرستو دریایی کاکلی کوچک عقاب ماهیگیر، چکاوک، سلیم شنی، حواصیل ارغوانی، حواصیل ساحلی و لاک پشتهای منقار عقابی، لاکپشتهای سرخ، سبز و چرمی، انواع ماهی و دلفین و مارهای سمی سیاه رنگ نیز می باشد. پوشش گیاهی این جزیره شامل: گیاهان مقاومی همچون گونههای باتلاقی شور پسند، اسفناج کوهی، ریش بز، کام تیغ، سیاه شور، مسواک، قلیا، شمعدانی وحشی و گل گندم می باشد که در برابر کمآبی و آب های شور مقاوم هستند. در ضمن لازم است بدانید برای بازدید از این جزیره باید اداره محیط زیست بندرلنگه مجوز دریافت کنید.
مسجد افغان بندر لنگه
از دیگر آثار تاریخی بندر لنگه مسجد افغان می باشد، مسجد افغان مربوط به به دوره افشاریه است اما معماری آن به دوره صفویه بازمی گردد. این مسجد توسط یکی از بازماندگان افغانهای بستک بنام حاج عبدالله افغان در سال 1232 ساخته شد. مسجد افغان دارای معماری بی نظیری می باشد و با گچ بری هایی بسیار زیبایی تزئین شده است و سقف آن چوبی و دارای پنجره های مشبک گچی می باشد. این مسجد شامل دو شبستان تابستانی و زمستانی است. مسجد افغان در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
تنگه بنو
از جاذبه های دیدنی و شگفت انگیز که در 5 کیلومتری بندر لنگه و در منطقه ای کوهستانی قرار دارد و از جاهای دیدنی تنگه بنو است، برای رسیدن به این تنگه باید را پر پیچ و خمی را پشت سر بگذرانید و حدود 30 دقیقه را پیاده روی کنید. این تنگه یکی از زیباترین جاذبه های این شهر است که از دیدن آن به وجو خواهید آمد.
مسیر دسترسی به بندر لنگه
برای رفتن به بندرلنگه باید در ابتدا بندرعباس بروید و در جادبه ساحلی بندرعباس به سمت غرب حرکت کنید و از سه بندر خمیر، معلم و کنگ عبور نمایید، و در بندر بعدی که بندر لنگه هست خود را برسانید. اگر با وسایلی همچون اتوبوس و یا قطار و یا هواپیما استفاده می کنید باز هم باید در ابتدا به بندرعباس بروید و از آنجا با تاکسی و یا اتوبوس خود را به بندرلنگه خود را برسانید.